Bloggintresserade

2 september 2012

Flyttbilen är bokad

Flyttbilen är bokad till den 2-3 november!!! Då skall allt vara klart.

Min förhoppning är att inga hantverkare alls efter detta behöver utföra något som helst jobb.

Kontrollbesiktning sker den 16 oktober.

Slutbesiktning sker sedan den 26 oktober.

Därefter skall kommunen ge sitt godkännande till att jag får flytta in. Jag får sätta mig in i lite mer hur detta godkännande går till!

Gissa om det kommer att kännas spännande att få dit mitt bohag som har varit magasinerat i drygt två år!

Vindskivor på plats


Vindskivorna är nu på plats. Dessa skall täckas med plåt. Hoppas att huset efter denna plåtbeläggning inte kommer att se så här randigt ut efter regnväder!

På denna bild ser vi nu att poolen är färdigklädd och täckt av presenning. Vi har även monterat L-stöd för att emellan detta och poolen fylla med makadam. Denna konstruktion görs för att utgöra ett mottryck för poolen. Det kommer ytterligare ett sådant L-stöd på måndag, att placeras på kortsidan mot havet.

På bilden ses även två stora cementringar. I dessa kommer silverpäronträd att planteras, men först skall ytterligare två ringar lyftas upp på berget.

Vi ser också den fina trappan mellan de två tomterna.

Avsaknad av fasadbrädor

Ja, så skulle då äntligen fasaden vara påspikad, trodde jag.

2 april levererades ytterväggarna utan fasad (den skulle ha varit påspikad vid leverans).

Det är nu 2 september, och det är fortfarande inte klart!!!

Det som saknas nu är en lång bräda!!!

Det är först efter detta som nu även salningen vid fönstren kan göras förutsatt att resten av fönsterblecken kommer på plats.

Peter Grip meddelade i går 3 april att två! långa brädor är beställda.

Problemet med avsaknad av fönsterbleck

Jag fick svaret av Peter Grip entreprenadansvarig, Willa Nordic AB, att inte alls behövde vara orolig när jag påtalade att jag var orolig för ytterligare vattenskador då fönsterblecken inte kommit på plats på grund av slarv från Willa Nordic AB (de skickade fönsterbleck för träfönster när de mycket väl visste att det var aluminiumfönster -- ah det kanske berodde på okunskap om att rena aluminiumfönster inte bara är aluminium klätt på träfönster!!).

Peter menade att man hade satt tejpremsor vilket skulle hindra vattnet att tränga in.

Lite senare på eftermiddagen gick jag runt och kontrollerade samtliga fönster. Rätt många fönster saknade tejpremsa!!!! Varför? Konsekvens????

Man ser det inte på bilden men väggmagterialet vid fönstren är dyblött!!! Däremot ser man tydligt att det inte sitter någon tejpremsa som skulle hindra vattnet att tränga in.