Bloggintresserade

24 oktober 2012

Päronträden är belysta

De tre solverpäronträden som planterats i var sitt cementrör vid altanen utanför köket är nu belysta, det är oerhört vackert. Att beskåda denna skönhet är helt underbart.

Huset är klart!

Egentligen är det helt fantastiskt, huset är klart.

Några små justeringar nästan av inredningskaraktär återstår.

Hatthyllan i kapprummet hänger väl högt för mig. Jag är enbart 167 cm lång! Jag får be snickarna att sänka den. Visst blir det märken - jag får själv måla över. Jag tar inte hit målaren igen för småjusteringar - nu får jag göra det själv om det är nödvändigt. Jag får dock vänta till efter slutbesiktningen på fredag 26 oktober.

Kanske blir det så att jag då även får sänka skohyllan, men det vill jag helst inte då jag enkelt vill komma under med dammsugarmunstycket.

Städskåpet är ett annat sådant projekt. Jag köpte ett enkelt skåp med hyllplan istället för med inredning. Min spariver tog överhanden just vid detta beslut. Knepigt så icke rationell jag kan vara ibland.

Jag får helt enkelt ta bort hyllplan från detta skåp. Jag har beställt en "båge" att hänga dammsugarslangen över, och ett trådställ att ställa småsaker i, exempelvis aceton, fläckborttagningsmedel.

Tänk, om jag också kan få "någon" att ta bort en fogsträng som lyser otrevligt vit över en OTREVLIG utbyggnad för Geberiten som håller den vägghängda toaletten. JAG FÖRSTÅR MIG INTE PÅ MIG SJÄLV IBLAND. VARFÖR FRAMHÄRDADE JAG INTE MED BESTÄMDHET ATT GEBERITEN SKULLE BYGGAS IN I VÄGGEN SÅ ATT JAG SLAPP DENNA FULA FULA UTBYGGNAD FÖR TOALETTSTOLEN. Jag är vanligen rätt lugn men jag blir upprörd över min egen oförmåga att få till det - Michael Hjälmebys ord: "Ställ ett levande ljus där - det blir så fint". INTE INTE ALLS!!! TÄNK SÅ FINT DET HADE BLIVIT MED EN ENKEL RAK VÄGG ISTÄLLET.

Visst kan man argumentera att man ínte skall hänga upp sig på en sådan här företeelse när helheten är gudomligt fin!

Ah, en vacker dag bygger jag om denna vägg!!