Bloggintresserade

31 maj 2011

Bygget i skarpt läge

Jag skriver nu på Tillverknings- och leveransordern (TL-orden) om allt går väl. Det vill säga att Willa Nordic AB svarar ok på de frågor jag slutligen har innan jag godtar TL ordern.

Vad som händer sedan är att jag har byggsamrådsmöte med kommunen. Då kommer min kvalitetsansvarige Bertil Karlsson, numera Alm, att vara närvarande. Han har inför mötet upprättat ett förslag till kontrollplan för byggnationen. Han kommer löpande att rapportera till kommunen i vilken utsträckning som planen följs. Denna information kommer även jag att få.

Efter samrådsmötet kan bygget i princip starta med schaktning och sprängning. Innan dess måste dock vi ha kommit överens om Totalentreprenaden (som Michael Hjälmeby kallade det men som enligt Willa Nordic AB kallas en Generalentreprenad), det vill säga vad hela bygget kommer att kosta. Det kan bli en del strykningar av mina "drömmar" för att kunna hålla budgeten. Än så länge lever jag lite i drömmarnas värld.

Idag har jag haft Torsten Ludwig på besök för att diskutera poolens utseende. Så svårt men roligt det är att tänka sig in i hur den kan komma att gestalta sig. Vissa val har jag lättare att besluta mig för, andra är betydligt svårare. Då känner jag mig så vankelmodig. Det gäller i högsta grad denna pool.