Bloggintresserade

21 augusti 2012

Hissen monteras idag



Upp ur detta hål kommer hissen. En sådan tur att jag tog den här bilden! De är här nu (21 augusti) och monterar hissen och behöver då veta hur nära schaktet golvvärmen ligger då de måste sätta in en expander för att överbrygga det alltför stora hålet. Lite senare när de väl reste hissen uppdagades det att detta "hål" var nödvändigt för att hissen skulle få plats. Jag tror att det var tack vare Morgans Husgrunder AB som detta överhuvudtaget fungerar!  Limträbalken som lades i taket i garaget hindrar att hissen kommer längre ut i garaget, alltså närmare ingången i garaget.





De borde inte ha byggt slussen förrän hissen var på plats. Vem som envisades med att slussen skulle byggas först vet jag inte. Hur som helst så försvårades arbetet för hissmontörerna.




När hissen väl var på plats uppdagades det att den inte linjerade med väggarna - se annat inlägg om detta problem.




Plattan utanför entrén

Det förelåg stor rasrisk vid trappan in till huset varför det var nädvändigt att säkra marken under och intill trappan, En stödmur fick byggas. Resten av slänten nedanför beläggs med relativt stora stenblock från Gissléns i Lindome.






Se så bra det blev utanför entrédörren. Här kommer också så småningom även ett staket.


Hål har nu täppts igen med lite murbruk - ok?

När jag gick runt för att studera putsningen av garaget och grunden, fann jag ett hål i grunden som inte putsats. Det fanns inget att putsa mot helt enkelt. Att ingen har tagit ansvar för detta? Det är rätt obegripligt. Nu lär Frillesås Mur och puts få återkomma.


 
 
Jag såg idag - en dag senare - att man stoppat in lite murbruk i hålet. Kommer detta att hålla utan att det kommer att uppstå sprickbildning här när huset rör sig? Jag ställer mig tveksam till detta. Visst hade det varit bra att lägga in ett leca-block i hålet? Visst hade det varit stabilare? Eller om man hade gjutit ordentligt? Och nte bara stoppat in lite murbruk! Hoppas att någon som förstår sig på detta kommenterar åtgärden med att bara stoppa in lite bruk.