Bloggintresserade

25 juni 2012

Besök av Michael Hjälmeby, projektledare WNAB

I kväll har Michael Hjälmeby, projektledare hos Willa Nordic AB varit här i Åsa för att informera sig om husets goda bestånd. Jag visade Michael alla de förtjänster som jag upplever att huset redan nu har. Jag talade också om vad jag i husets nuvarande tillstånd undrar över. Det handlar dels om badrummet/bastun dels om brandcellerna i hiss schaktet.

Michael och jag har tidigare bestämt att det skall vara Asp panel på långväggen inne i bastun och i bastutaket. Vi tittade på ritningen, där var marderat att takhöjden skall vara 2500mm. Den är nu 2700mm. Det gäller att läsa ritningarna.

Nu när jag skriver detta kommer jag att tänka på att Fredrika Hansson, från Badoform, antagligen har räknat med 2500mm beträffande åtgången av klinker. Jag får kontrollera detta. Det gör att de i så fall får sänka taket. Det vill säga flytta ned glesläkten.

Vi talade om att det emellan bastudelen och badrumsdelen skall vara en nedsänkt väggdel ca 100mm. Man ser då inte övergången mellan takpanelen i bastun och gipstaket i badrummet. Väggen mellan bastun och badrummet i övrigt blir i glas.

Michael och jag tittade också på fasad "strimmorna" vid fönster, och Michael visade mig hur PE Bygg AB skall säkra att dessa inte kommer att kunna vrida sig eller slås bort vid en eventuell stöt av något slag.

Jag visade också på de brädor från Moelven som jag har reklamerat, då de var alldeles för vågformiga för att möjliggöra att falsningen kunde gå in i nästa bräda. Reklamationsansvarig vid Moelven kommer att höra av sig till mig.

På det hela taget var det ett mycket trevligt och bra möte.