Bloggintresserade

10 juli 2012

Innertaken laseras

Idag laseras innertaken av Hedlunds mäleri AB. Det är så spännande att hur detta blir. Hoppas att virket inte gör att det blir alltför flammigt.

Först får de spackla runt på alla väggar närmast taken. Detta beror på att jag vill att de sedan sätter taken med ett avstånd på 3mm från väggen, så att det uppstår en skuggeffekt. Jag inbillar mig att man inte lika lätt då kommer att se sprickbildningar.

Det blir alltså inga taklister.

Målaren laserade några takbrädor först som jag fick godkänna, De laserades lite tjockare än det ursprungliga provet. Det sågmycket bra ut.

Brädorna laseras på bockar och läggs ut styckvis på golven för att torka. Högen med brädor får därför laseras i omgångar.

Det är nu endast ett problem för målarna. ETT STORT PROBLEM. YTORNA MÅSTE VARA RENA FRÅN ANNAT MATERIAL. DET GÅR INTE ATT KOMMA TILL MED VAGNAR FÖR ATT NÅ TAKEN I ANNAT FALL.

Nu har det lagrats upp golvbrädor så att det är omöjligt att komma åt väggar i ett av  rummen.

Det gäller även i biblioteket.

Jag vill inte störa på  semestern men blir nu tvungen till detta.

Takbädorna får sedan sättas upp innan väggarna målas. Jag vet inte när uppsättningen kommer att ske.

Lasses entreprenad på besök

Ikväll var Lasse och Åsa Gustafsson här för att diskutera deras slutarbeten här. De arbetar föredömligt.

Det som återstår är:

1. Stenhäll ovan braskaminen, och ram runt luckan. Det behövs även en fot av sten. Jag tittar in till Gissléns (Åsas ställe) för att eställa stenen.

2. Återläggning av makadam runt poolen. Jag meddelar dem när poolen är murad. Återläggningen kommer antagligen inte att ske förrän efter semestern. Det blir även platonskivor runt poolen, och 10 cm cellplast, på den del som blir under altanen, ca 1-1.10 meter..

3.  6 cementrör -- dvs 5 som är 60 cm i diameter, och ett 40 cm i diameter, Samtliga helst mer än 60 cm höga - om det är atandard, annars 60 cm.

4. Mararbeten vid sidan om entretrappan.

5. Kantsten utmed infarten.

6. Asfatering av infarten.

7. Jord till "landen".