Bloggintresserade

8 mars 2012

Bottenplattan för huset - kantelement


Tänk nu ser man husets form för första gången. Längst bort blir vardagsrummet, hitanför köket och närmst entrén mm. I hörnet längst in till höger blir det tvättrum.

Det syns inte så väl men lite emellan träden ser man havet!


I nästa vecka görs bottenplattan. Hoppas nu att den hinner att härda tillräckligt för att huset skall kunna stomresas med start 2 april!

Mer om garaget

Limträbalken i garaget är nu på pass, det är också den träpelare vid hissen och den stålpelare på motsatta sidan i garaget, vilka håller limträbalken.

 Här ovan ser man var entrétrappan skall komma, på norra sidan om garaget. Röret vi ser skall gå till stupröret vid husknuten. Huset kommer en bit in över garaget, placerat på den raka delen av garageväggen. Trappan placeras ca 30 cm från garageväggen så att röret får ordentlig plats.

Vi ser här nedan att kantelementet för bottenplattan livar med garageväggen.


Vi måste göra klart marken nedanför backen där trappan skall byggas. Det blir en ca 2 meter plantering härifrån ända ned till Berndt Anders väg. Den färdiga vägen blir då ca 3 meter bred.
Trappan placeras som sagt 30 cm från garageväggen och stenen är 1,20 meter breda. Vi har ca 2 meter på oss för detta så det blir inga problem. Jorden fick vi skyndsamt köpa in från Jehanders i Kållered, Hasselfors jord. Det blir säkert bra för kommande växter. Vi skall även lägga jord på andra sidan om L-stöden för att återställa marken på grannens tomt. Det kommer så småningom att hänga klätterväxt nedför dessa fyra L-stöd.