Bloggintresserade

12 mars 2012

Bottenplatta för poolen

Här görs nu i ordning en makadam och flisbädd för bottenplattan under poolen. Den blir i storlek precis som jag vill ha den. Den kommer att ligga en meter under altangolvet och 55 cm ovanför på tre sidor, en sida blir 45 cm ovan altangolvet, den sida som får ett "overflow". Vid bergskanten här kommer att behövs ett räcke, det får bli ett glasräcke, men på sina ställen kommer växtlighet också att göra så att det blir ombonat. I nederdelen på bilden ser man rören till poolen. Det känns som att den nästan är klar. Det är väl det att den i min tanke nu börjar klarna allt mer. Urkul!

Här på bilden syns suveräne Dan-Åke som fixar allt så fint. Till höger på bilden ser man ett L-stöd som sätts upp för att hålla fyllnadsmassorna på plats.

VVS

Idag 2012-03-12, har Ale rör varit här för att börja med VVS installationen innan bottenplattan gjuts. Flera frågor kom då upp.

1.   På VVS ritningen som Ale rör hade att utgå från hade man inte ritat in anslutning mellan GVF som här placerad i klädkammaren (rum nr 109) och det stora badrummet (rum nr 110) till vald handdukstork som går på golvvärmevatten men dessutom har elpatron (Nordhems Rosendahl). Man blir ju lite orolig över om de har fått den senaste versionen av VVS ritning!

2.    Ale rörläggare som var här idag föreslog att jag sätter in cirkulation på varmvattnet för att få mindre tapptid i kök, stora badrummet, Gästtoalett och duschrum och tvättrum. Det gäller även kranar på utsidan huset. Det behövs särskilda ledningar som skall vara isolerade, om jag förstod det rätt. Jag skrev till Ale rör om detta idag. Willa Nordic AB fick också kopia.


3.    Frågan var också om VVS går att koppla till beställd värmepump i garaget, NIBE Fighter 1245 10Cu? (minns inte hur stor vattentanken är i denna variant). För dimensioneringens skull notera att jag också kommer att ha en pool med ca 15 kubik vatten.


4.    Sedan till nästa fråga – rörläggaren föreslog att jag sätter in AC dels i skafferiet, där det kommer att finnas ett avloppsrör (som var tänkt för övervåningen vilken i nuläget inte blir av pga kostnadsskäl – men kanske i framtiden) och dels till det stora sovrummet. Till sovrummet kan man kanske dra kondensledning via takstolen till skafferiet där avloppsröret finns? Det kräver vad jag tror en tak AC, men det är väl inga problem?


Husets kantelement sett från lingonstället.

Bottenplattan sedd från mitt lingonställe på tomten. Längst bort till höger ser man att bottenplattan byggs en del över garaget, det är här hissen skall gå upp till huset. Längre åt höger men närmre betraktaren ser man en grå mur i två sektioner. Hitanför den kommer poolen, med sin långsida med "overflow" ränna in mot huset. Närmast betraktaren kommer det att bli en liten altanbit för tvättvård så tvättrummet blir precis innanför.


Jag tar som sagt kortet från lingonstället, hit upp får det bli en trappa av något slag.