Bloggintresserade

1 april 2012

Syllen läggs på bottenplattan

Det känns härligt att komma upp så här, mycket himmel upplever man härifrån.


I mitten av huset kommer det att bli en "pergola" för att få skugga och svalka på tomten. Man ser här att syllen har lagts på runt om hela huset, och då på en folie. Förmodligen är det en åldersbeständig plastfolie.


Hissschaktet syns nu som öppninig

RC Hisservice AB, Kent Carlsson har inbjudits till det första byggmötet för att planera in när hissen skall sättas in. Det blir suveränt med denna hiss, här kan drickabackar och annat tungt lätt fraktas upp till huset.

Entrétrappan klar -- bara räcken som saknas

Entrétrappan är nu klar. Stegen är täckta med presenning och fiberduksrester för att skydda den under byggnationen. Skiffern som syns här är från den gamla trappan som gick upp till friggeboden som låg där huset nu ligger. Visst ser det fint ut? I "rännan" intill huset kan det blir kullerstenar och ev. ljus.


Nu är det bara räcken som saknas - men jag får vänta med detta tills de har tagit bort ställningar och tills de har putsat garaget.

Det blev en rätt brant slänt vid sidan om trappan - vi försökte att här lägga kullerstenar, men vi insåg rätt snart att det skulle föreligga risk för ras.

Jag kontaktade därför Roger Hallgren som har ritat hur slänten kan förstärkas med L-stöd och sedan återlägga makadam överst täckt med "liggande" betong i vilken vi lägger kullerstenar.

Jag försökte intressera grannen för att få till stånd en utjämning av "diket" mellan våra tomter. Det gick inte så bra.

Jag kommer dock att sätta upp ett nät här på vilket jag tänker mig att rosor skall kunna klättra. Hoppas att det blir vackert. Hoppas också att det döljer grannens trädgårdsavfall.

I någon mån får det bli en gång på vilken man kan gå för att kunna klippa rosorna.


Jag vill ha blå växter längst upp mot grannen i väster -- växter som möter himlen.