Bloggintresserade

21 juni 2011

Utstakningen av var huset skall ligga

Här följer nu några bilder från utstakningen 2011-05-16: Lennart Jonasson och Marcus ... från kartavdelningen, Kungsbacka kommun, arbetsledare från Lunar Entreprenad AB (det blev inte denna firma som fick hand om markarbetena - istället blev det Lasses Entreprenad AB, Frillesås, en operation som halverade kostnaden för detta arbete - notera att Willa Nordic AB, Askim hade tagit in två offerter, priset på båda dubblerade det från Lasses Entreprenad AB), Entreprenadansvarig Peter Grip Willa Nordic AB och Michael Hjälmeby representant för Willa Nordic AB, Askim och kvalitetsansvarig Bertil Karlsson (senare Alm) och jag var närvarande.




Här jobbas det med utstakningen! Lennart Jonasson från kartavdelningen Kungsbacka kommun går just nu mitt i det blivande vardagsrummet.


Här ovanför Friggeboden och till vänster om den ser man blåbärsriset som kommer att försvinna. Tråkigt, men det är sådant som jag får acceptera.


Friggeboden är nere från berget, 2011-08-22

För att kunna bygga huset på berget var det nödvändigt att ta ned en befintlig Friggebod från berget.

Tanken var först att markentreprenören skulle kunna ta ned Friggeboden med en gaffeltruck från berget. Det visade sig vara alldeles för dyrt.

Lösningen var istället att lägga ut ett erbjudande om Friggeboden mot att plocka ned den. I slutet av augusti var den nästan helt och hållet nertagen.