Bloggintresserade

21 september 2017

Bygga på en våning så som tanken var från början

Det har nu gått snart sex år sedan jag flyttade in i mitt hus i Åsa. Jag trivs fint, men saknar kvällssolen. Jag sökte och fick bygglov för ett hus med två bostadsplan, dvs en överbyggnad av entrédelen av huset. Att jag då inte byggde det översta planet berodde på kostnaden. Jag ville hålla igen. Detta har jag ångrat då jag i huset endast har ett sovrum. Vid byggnationen av huset såg jag dock till att det byggdes så att det vid senare tillfälle skulle gå att bygga klart denna överdel.


En vinst till, med att fortsätta bygget, är att jag därmed kan få den takterrass över köket som jag avsåg redan från början. Jag lät också ha innertaket i köket 10 cm lägre än den huskropp på vilken jag nu planerar att bygga det översta planet. Det skedde för att bärande balkar för terrassen skulle få plats. Denna takterrass skulle möjliggöra att jag kan njuta av kvällssolen. Idag är det endast en liten smal strimma av sol som letar sig ned på min altan genom lövverket från björken hos grannen högre upp på berget. Det är också endast en kort stund det går, det gäller då att planera in denna lilla solstund.


Som en startpunkt finns ritningarna för övervåningen sedan 2012. Det är nu bara att tänka igenom huruvida jag fortfarande anser att de är helt aktuella eller ej. Arkitekt Stefan Rupert och jag träffas 11 januari för att färdigställa ritningarna. Så spännande!