Bloggintresserade

28 februari 2012

Färdigmurat och slammat garage

Garaget är nu färdigmurat och rödslammat. De har rödslammat tre väggar av fyra, de hann väl inte med mer sist. De återkommer får jag hoppas. Slamningen på insidan garaget är väl "grov/slarvig", de har kanske tänkt sig putsa av ytan nu efteråt?

På konstruktionsritningen står att sidorna skall tunnputsas. Vidare att armering skall ha skett i alla skift. Det står inte att det var stegjärn som användes, men så var det.

I botten där första lecablocket lades på bottenplattan monterades först ett vinkelstål 40x40x5. Betongskruv 7,5x72 s600.

Det är Frillesås Mur och Puts som murar och slammar garaget. De behöver också kontrollera lutningen på garageväggen, som skulle ha varit 4 grader men som är 8,5 grader! Problem för takstolarna? Morgan, från Morgans Husgrunder AB skall komma hit idag, 2012-02-28 för att diskutera detta.

På torsdag kommer de med stålpelare och pelar vid hissen som skall hålla limträbalken på plats.


Garageöppningen ser kanske bred ut, men här skall få plats en garageport som är 3 meter bred.



Först skall väggen våtsäkras med Platton skivor etc, och därefter fyller de igen här för att möjliggöra en entrétrappa upp till huset. Detta är husets norrsida. Helt ok med entrén på denna sidan huset. När man kommer in i entrén ser man i alla fall en bit av havet, då det blir en hel fönstervägg ut mot havet i rummet innanför entrén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar