Bloggintresserade

5 mars 2012

Frillesås Mur och Puts AB på besök

Morgan Dragstedt, VD vid Frillesås Mur och Puts AB, var här idag, 2012-03-05, med anledning av felaktig lutning av garagets sidoväggar. Vi kom överens om hur detta skulle hanteras. Det är mycket bra att företaget på detta sätt följer upp när det blir fel. Stort PLUS för Frillesås Mur och Puts AB.

Vi talade också om den vidare putsning som kommer att bli aktuell utöver Rödslamningen som har utförts - på vissa delar på grund av regnväder vid appliceringen - ofullständig. Detta rättas till liksom att de rödgrundar på ovansidan av lecablocken - där takstolarna kommer att möta.

Där de har rödgrundat kommer ett nät att appliceras innan finputsningen på insidan av garaget sker. Ev. håligheter och tandningar utjämnas, det kommer att bli en helt slät vägg på insidan av garaget.

Ett skäl till tandning av väggen längst bak i garaget var att järnet längst ned som satts för att hålla lecablocken på plats satts något fel.

Även denna vägg - längst in i garaget - finputsas - men de sätter inte upp nät där de inte har rödgrundat.

Balkblocken tillverkas i Norge och görs i en annan tjocklek än de Isolecablock som produceras i Sverige. Dessa balkblock läggs på ovansidan av garageporten. Då det är så stor spännvidd i mitt fall, garageport 3000 mm där garageväggen totalt är 7838mm, behövs dessa balkblock. Även denna skillnad i tjocklek tas om hand vid finputsningen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar