Bloggintresserade

24 november 2011

Dragning i elrör


nr 78 24 november 2011 Dragning i elrör

Kabel som inte fastnar
Jenving Technology AB
info@jenving.se
0522-69 89 90
 
'

För att förenkla dragning i rör har en ny HDMI-kabel försetts med kontakter som har avtagbara kåpor.

























Vid installation inuti en vägg kan det bli aktuellt att dra HDMI-kabel i rör. Det är något som inte är helt problemfritt eftersom kontakten kan skadas eller fastna.


Men nu kommer kabeln Supra Met som har avtagbara kåpor på kontakterna, vilket ska möjliggöra kabeldragning i rör.

– Kabeln är helskärmad men är ändå flexibel och smidig. Utan kåpor kan den dras i VP-rör med en diameter ner till 20 millimeter, säger Anders Svensson hos leverantören Jenving Technology AB.

Nylonfläta som draghjälp


Kontaktens skyddande kåpa av aluminium skruvas loss. En medföljande nylonfläta skyddar kontakten och fungerar som ett hjälpmedel vid kabeldragningen.

Enligt Anders Svensson är det är bara att knyta fast flätan i dragfjädern och dra kabeln genom röret. Därefter skruvas kåpan åter på plats och kabeln kan anslutas.

Klarar 30 meter


Kabeln kan användas i längder upp till 30 meter utan att signalen behöver förstärkas. Den finns med pvc-isolering eller med halogenfri och flamskyddande isolering.

För övrigt är kabeln av typen HDMI High speed (V 1.4). Det betyder bland annat att den klarar kraven för 3D. Kabeln levereras med både raka och böjda kåpor.



Supra Met är en HDMI-kabel som har kontakter med avtagbara kåpor. Därmed kan den dras i VP-rör med diameter ner till 20 millimeter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar