Bloggintresserade

23 juli 2012

Poolen

Poolen är nu murad och putsad.

Först monterades ett putsnät, därefter rödslammades poolen.

Den är putsad med trappa och genomföringar.

Problemet denna gång var att ENWA pool ab inte har levererat slang och koppling till poollampan, vilket gör att putsningen inte går att göra klar.




Det såg först ut som att Trä och Mur Kompaniet AB, som murat poolen av Leca block och sedan putsat poolen, hade utfört ett utomordentligt gott arbete. Fredrik Stig fann dock bomljud på flera ställen. Se nedan.

Tätskikt och klinker beklädnad utfördes av Fredrik Stig. Fredrik var här och satte upp ett tält över poolen för att kunna utföra sitt arbete oavsett väder. Fredrik upptäckte bomljud när han knackade runt om på poolen. Det får alltså bli en del reparationer innan Fredrik kan utföra sitt jobb.

Vid kontakt  24 juli med Patrik från Trä och Mur kompaniet i Kungsbacka så ordnar de detta idag 25 juli eller i morgon. Skönt!!!

Först därefter monteras lampan och inloppsrören för vatteninförsel och röret som återför vattnet från vattenrännan till sandfiltret.

Man ser här hur infästningen fick göras för lampan.



Det blir inget vanligt bräddavlopp utan istället en vattenränna längs ena långsidan, som slutar i en brunn kopplad till avloppsrören. Denna ränna monteras på den långsida som löper in mot huset. Det blir alltså ett längsgående "vattenfall" som bräddavlopp.

Det rör som skall kopplas till brunnen i vattenrörets nedersta del syns här på bilden.
 


Här ser det lite knepigt ut. Det är slangen som var riktad åt fel hål och skall leda in vatten i poolen.

Här ser man denna slang som skall förbindas med de två inloppen.


Slangen var för kort så här fick man skarva.


När montering av klinker och rörläggning är klart motfylls poolen. Dessförinnan måste dock L-stöd monteras längs yttersidan och den kortvägg som vätter mot södersidan av poolen. Häremellan fylls igen med makadam. Inklädnad av nederdelen av poolen med Platonmatta och 10 cm cellplast utfördes av Gissléns Jörgen och Markus.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar